Na hlavný obsah

SHMÚ očakáva snehovú nádielku na väčšine západnej polovice Slovenska

Meteorológovia varujú pred snehovými závejmi i poľadovicou.

Výstrahy SHMÚ
Výstrahy SHMÚ pred snežením, snehovými jazykmi a poľadovicou na štvrtok (9. 12.) a piatok (10. 12.).Foto: SHMÚ
Foto: SHMÚ

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy pred snežením, snehovými závejmi a poľadovicou. Výstrahy budú platiť od štvrtkového (9. 12.) skorého rána do piatkového (10. 12.) rána, resp. poludnia, informoval SHMÚ na svojom webe.

Výstrahu 2. stupňa pred snežením vydali pre Bratislavu a okresy Skalica, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Senica, Piešťany, Topoľčany, Nitra, Hlohovec, Trnava, Malacky, Pezinok, Senec, Dunajská Streda a Galanta.

Najnepriaznivejšiu situáciu meteorológovia očakávajú na západnom Slovensku a na západe Banskobystrického kraja, kde napadne väčšinou 10 až 20 centimetrov nového snehu, ktorý môže vytvoriť snehové jazyky.

„Tvorba snehových jazykov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo
pre dopravné aktivity,“
uviedol ústav.

Výstraha prvého stupňa pred snežením je na štvrtok vydaná pre Banskobystrický a Žilinský kraj. Meteorológovia vydali prvý stupeň varovania aj pred tvorbou snehových jazykov a závejov. Varovanie sa týka Bratislavského, Banskobystrického, Trenčianskeho, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Rovnaký stupeň výstrahy platí aj pred vznikom poľadovice. Varovanie sa týka Banskobystrického, Košického a Nitrianskeho kraja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko