Na hlavný obsah

SHMÚ varuje pred snežením i nízkymi teplotami

Snežiť bude hlavne na strednom Slovensku.

SHMÚ varuje pred snežením i nízkymi teplotami
Výstrahy SHMÚ na nedeľu. Foto: SHMÚ/RTVS

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v sobotu (25. 12.) výstrahu 1. stupňa pred snežením pre väčšinu okresov stredného Slovenska. Informoval o tom SHMÚ na svojom webe.

V okresoch, v ktorých platí výstraha od soboty 12.00 h až do nedele (26. 12.), meteorológovia očakávajú od 10 do 17 centimetrov nového snehu.

Ide o okresy Dolný Kubín, Ružomberok, Poprad, Liptovský Mikuláš, Martin, Banská Bystrica, Turčianske Teplice, Prievidza, Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Zvolen, Krupina, Veľký Krtíš, Lučenec, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Brezno, Detva a Poltár.

Okrem toho bude od nedeľnej polnoci platiť aj výstraha druhého stupňa pred nízkymi teplotami pre okresy Čadca, Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Bardejov a Sabinov. Očakáva sa, že na týchto miestach môže teplota klesnúť až na -20 stupňov.

Výstraha 1. stupňa pred teplotami do -17 stupňov bude v rovnakom čase platiť v okresoch Považská Bystrica, Žilina, Kysucké Nové Mesto, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Brezno, Rožňava, Spišská Nová Ves, Gelnica, Levoča, Prešov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Humenné a Snina.

Vodiči po celom Slovensku by si takisto mali dávať pozor na poľadovicu, ktorá v najbližších hodinách bude komplikovať dopravu v krajine.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko