Na hlavný obsah

Silvestrovské ohňostroje nebudú ani tento rok, potvrdila Bratislava

Tie neboli ani počas ostatného Silvestra.

Silvestrovské ohňostroje nebudú ani tento rok, potvrdila Bratislava
Silvestrovský ohňostroj v Bratislave v roku 2019. Foto: TASR

Mesto Bratislava nebude ani tento rok organizovať silvestrovské oslavy a ani tradičný novoročný ohňostroj odpálený z lode na Dunaji. Potvrdila to v utorok (14. 12.) hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová. Zdôvodnila to aktuálnou nepriaznivou epidemickou situáciou v súvislosti s pandémiou covidu.

„Prvoradou úlohou mesta v tejto situácii je chrániť zdravie obyvateľov. Vítanie nového roka býva udalosťou, pri ktorej sa na rôznych miestach zhromažďuje veľký počet ľudí a mesto by takýto dav nemalo možnosti a kapacitu usmerniť podľa platných pravidiel covidového semaforu,“ spresnila Rajčanová.

Usporiadanie polnočného ohňostroja by si podľa magistrátu zároveň vyžiadalo vysoké náklady, ktoré by neboli vynaložené hospodárne. „Najmä vzhľadom na výdavky, ktoré už mesto utrpelo v súvislosti s pandémiou,“ podotkla hovorkyňa.

Hlavné mesto pre dlhodobo pretrvávajúcu pandemickú situáciu preto v tomto roku ani v rozpočte nepočítalo s oslavami príchodu nového roka a ohňostrojom. Pre zhoršenie epidemickej situácie zrušila Bratislava aj tento rok vianočné trhy v centre mesta.

Rozlúčku so starým rokom a vítanie nového roka hlavné mesto neorganizovalo pre pandémiu koronavírusu ani minulý rok.

Naposledy sa konali spoločné silvestrovské oslavy v centre na Hviezdoslavovom námestí a na Námestí Ľudovíta Štúra, ktoré vyvrcholili tradičným polnočným ohňostrojom na Dunaji so svetelnou hudobnou šou, na prelome rokov 2019 a 2020.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny