Na hlavný obsah

Slovan remizoval v Žiline, na čele tabuľky prezimuje so štvorbodovým náskokom

Slovan v lige neprehral už 11 zápasov.

Slovan remizoval v Žiline, na čele tabuľky prezimuje so štvorbodovým náskokom
Momentka zo zápasu MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava. Foto: TASR

V záverečnom zápase záverečného 19. kola jesennej časti futbalovej Fortuna ligy 2021/2022 remizoval v nedeľu (19. 12.) obhajca titulu Slovan Bratislava v Žiline 1:1. „Belasí“ tak prezimujú na čele tabuľky so štvorbodovým náskokom pred druhou Trnavou.

Slovan v lige ťahá 11-zápasovú šnúru bez prehry (9 výhier, 2 remízy). So Žilinou v lige neprehral 14 duelov za sebou, túto sériu Slovan začal domácim triumfom 3:2 v máji 2018.

V prvom polčase sa hral na umelej tráve pod Dubňom solídny ligový futbal. „Šošoni“ mali väčšie držanie lopty, ale „belasí“ boli strelecky aktívnejší. Strely Mráza, Greena a Kankavu cestu do siete nenašli, podobne ako na druhej strane strela domáceho Iľka.

V 21. minúte po výborne zahratom priamom kope si nabehol do šestnástky Mráz a hlavičkou ku vzdialenejšej tyči prekonal Belka. Ten viackrát podržal spoluhráčov a pomohla mu aj obrana, ktorá v 41. minúte zblokovala na roh na poslednú chvíľu strelu Mráza, ktorý dostal v šestnástke trestuhodne veľa priestoru.

V druhom dejstve preveril Šullu strelou Gono, ale brankár hostí ju vyrazil. Slovanisti sa snažili dať rozhodujúci druhý gól, no domáca obrana pracovala pozorne. V 71. minúte Belko opäť dobre zlikvidoval pokus Zmrhala.

O dve minúty z ničoho nič zahrmelo na druhej strane. Kopasov dlhý center obrana Slovana trošku podcenila, Anang si narazil loptu so striedajúcim Paurom a strelou prekonal Šullu..

Slovan skúsil Žilinu zatlačiť do bloku, ale domáci umne vedeli udržať loptu na svojich kopačkách. Skóre sa už nezmenilo a tak si obaja rivali podelili body po remíze 1:1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport