Na hlavný obsah

Slovenské hádzanárky na MS nepostúpili zo skupiny. Nezvládli drámu s Českom

Po prehre o jeden gól si zahrajú o konečné 25. až 32. miesto.

Slovenské hádzanárky na MS nepostúpili zo skupiny. Nezvládli drámu s Českom
Momentka zo zápasu Slovensko - Česká republika na MS v hádzanej žien. Foto: ČTK/imago sportfotodienst

Slovenské hádzanárky sa nepredstavia v hlavnej fáze MS v Španielsku. V rozhodujúcom súboji o postup zo základnej E-skupiny prehrali v pondelok (6. 1.) v Llírii s Českom po dráme 23:24 a v tabuľke obsadili bez bodu poslednú štvrtú priečku. Bojovať tak budú už iba v Prezidentskom pohári o konečné 25. až 32. miesto.

Slovenky potrebovali na postup víťazstvo a v prvom polčase viedli v derby aj päťgólovým rozdielom. Na jeho konci videla Karin Bujnochová červenú kartu a v dramatickej koncovke druhého dejstva si Češky ustrážili tesný náskok.

Najlepšou strelkyňou slovenského tímu bola Barbora Lanczová s piatimi zásahmi. Proti Česku už nemohla pre svalové zranenie nastúpiť Martina Popovcová, ktorú v zostave nahradila do kádra narýchlo povolaná Monika Pénzesová.

Zverenky trénera Pavla Streichera predtým v skupine podľahli Maďarsku 29:35 a Nemecku 22:36. Prvé tri tímy si vybojovali postup do hlavnej fázy, v ktorej sa bude hrať v štyroch šesťčlenných skupinách o prienik do štvrťfinále. Z E-skupiny idú ďalej Nemecko, Maďarsko a Česko. Slovenky sa predstavia v II. skupine Prezidentského pohára, kde ich čakajú v Llírii ešte tri zápasy a na záver duel o konečné umiestnenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport