Na hlavný obsah

Slovenskí hokejisti si na Švajčiarskom pohári poradili s Lotyšskom

Strelecky sa presadili aj dvaja nováčikovia.

Slovenskí hokejisti si na Švajčiarskom pohári poradili s Lotyšskom
Na archívnej snímke radosť slovenských hokejistov po víťazstve. Foto: TASR

Slovenským hokejovým reprezentantom sa vydaril vstup do Švajčiarskeho pohára (NaturEnergie Challenge). V stredajšom (15. 12.) prvom zápase vo Vispe zdolali Lotyšsko 6:2.

Slováci rozhodli o svojom triumfe v tretej tretine, ktorú vyhrali 3:0. Skvele im vyšli presilovky, v ktorých dali svoje prvé tri góly v zápase. Strelecký účet v reprezentačnom A-tíme si otvorili Jozef Baláž, Pavol Regenda a Róbert Varga, pričom Baláž s Vargom skórovali vo svojej premiére v národnom mužstve.

Ďalšie zásahy pridali obranca Martin Gernát, Miroslav Mucha a v závere do prázdnej bránky Miloš Kelemen. Za najlepšieho hráča na slovenskej strane vyhlásili Gernáta.

Zápas nedohrali Adam Liška a Dávid Mudrák. Útočníka Lišku zasiahol puk počas rozcvičky, z čoho bol otrasený a zo zápasu musel po úvodných minútach odstúpiť. Jeho štart v piatkovom (17. 12.) stretnutí je reálny.

Na druhej strane obranca Dávid Mudrák utrpel zranenie nohy. Doba liečenia zatiaľ nie je známa, ale je nepravdepodobné, že by nastúpil v ďalšom zápase proti Švajčiarom.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho mali vo Vispe hrať pôvodne až vo štvrtok (16. 12.) . Po tom, ako sa z turnaja odhlásili Nóri pre sprísnené pandemické opatrenia v krajine, organizátori upravili formát podujatia a napokon sa Slováci predstavili už o deň skôr. Slovensko i Lotyšsko nastúpili proti sebe iba krátko po príchode do dejiska turnaja.

Druhý duel odohrajú Slováci v piatok o 19.45 h proti domácemu výberu, ešte predtým sa vo štvrtok stretnú Švajčiari s Lotyšmi (19.45).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport