Na hlavný obsah

Slovenský pavilón na EXPO žije aj počas Vianoc

Hostesky či kuchári sa nezastavia.

Vianoce v práci strávia pracovníci viacerých profesií. Výnimkou nebudú ani pracovníci v Slovenskom pavilóne na EXPO v Dubaji. Pre návštevníkov Svetovej výstavy budú k dispozícii aj na Štedrý deň a na Silvestra.

27 stupňov hlási predpoveď počasia na Štedrý deň v Dubaji. Aj preto si hosteska v pavilóne Dominika Hroncová z Rimavskej Soboty ani neuvedomuje, že sviatky pokoja sú pred dverami. A to tam žije už niekoľko rokov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Dlho trvá, kým nabehnete na vianočnú atmosféru, keďže je tu relatívne teplo a čas trávite aj na pláži, prechádzkami po večeroch ešte v šatičkách. Tým, že je to iná klíma, sú tu palmy, piesok a zrazu v strede ulice vianočný stromček. Celkom je to zaujímavé, také netradičné,“ hovorí hosteska.

Počas sviatkov bude otvorená aj reštaurácia, ktorá nesie meno po Andym Warholovi. Pripravujú sa tam slovenské špeciality. Rovnako to bude miesto, kde si všetci zamestnanci dajú štedrovečernú večeru.

Menu pripraví šéfkuchár Martin Záhumenský, ktorý roky pôsobil v zahraničí vo viacerých „michelinských“ reštauráciách. Napriek tomu, že je scestovaný, budú to jeho prvé Vianoce v tropickom podnebí.

„Začíname tradíciami, kde máme oblátky, orechy, rozreže sa jablko a potom máme tresku so zemiakovým šalátom, predtým bielu kapustnicu a pokračujeme s perníkom s malinovým pyré,“ ukázal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet