Na hlavný obsah

Špecializovaný trestný súd zamietol Bödörovu žiadosť o prepustenie

Zadržali ho v rámci kauzy Dobytkár.

Špecializovaný trestný súd zamietol Bödörovu žiadosť o prepustenie
Na archívnej snímke obvinený nitriansky podnikateľ Norbert Bödör. Foto: TASR

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v stredu (15. 12.) zamietol žiadosť nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödör o prepustenie z väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné, o sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Vyplýva to z vyjadrenia obhajcu Bödöra Mareka Paru.

„Dôvody väzby po tak dlhom čase, predstavujúcom celkovo rozsah 18 mesiacov, dávno pominuli,“ vyhlásil Para. Tvrdí, že ŠTS úmyselne zadržiava spis, aby o sťažnosti rozhodoval v novom roku senát 5T Najvyššieho súdu, ktorému predsedá sudca Juraj Kliment.

Obhajca ďalej kritizuje, že približne štyri mesiace po podaní obžaloby na Bödöra a ďalších z kauzy Dobytkár, ešte nebol nariadený termín pojednávania. „Senát zamietol žiadosť o prepustenie z väzby s odôvodnením, že za 4 mesiace od posledného rozhodovania o väzbe, sa v podstate nič také dôležité, čo by odôvodňovalo prepustenie z väzby, nestalo,“ priblížil Para.

Senát ŠTS obvinil z toho, že opomína Bödörovu bezúhonnosť a prezumpciu neviny.

Podanie obžaloby Para spája so snahou Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) znemožniť generálnemu prokurátorovi posúdiť opodstatnenosť vznesenia obvinenia podľa paragrafu 363 Trestného poriadku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko