Na hlavný obsah

Spenglerov pohár definitívne zrušili, koronavírus vyčíňa v mužstve Davosu

Na turnaji sa mal predstaviť aj Slovan Bratislava.

Spenglerov pohár definitívne zrušili, koronavírus vyčíňa v mužstve Davosu
Na ilustračnej snímke zľava Rostislav Martynek (Třinec), Samuel Hlavaj a Michal Beňo (obaja Slovan) počas zápasu hokejovej Ligy majstrov. Foto: TASR

Tradičný hokejový turnaj Spenglerov pohár (26. až 31. decembra) sa tento rok neuskutoční. Organizátori ho zrušili deň pred štartom po tom, čo sa v usporiadateľskom tíme HC Davos objavilo až 17 pozitívnych testov na koronavírus. Na podujatí mal štartovať aj Slovan Bratislava.

O osude podujatia informovali v sobotu dopoludnia viaceré švajčiarske médiá, portál Watson priniesol informácie o počte pozitívnych prípadov v tíme Davosu. Po obede oficiálne potvrdili zrušenie aj organizátori. Turnaj sa pre pandémiu neuskutočnil ani vlani.

„V dôsledku epidemiologickej situácie v regióne Davos a po konzultácii s organizátormi odobral kantón Graubünden zdravotné povolenie turnaju. Organizačný výbor bojoval až do samého konca, aby sa tohtoročný turnaj uskutočnil. Viaceré problémy sa podarilo vyriešiť. I Kanadu a Ambri-Piottu v krátkom čase nahradil dva nové tímy. No po tom, čo mali tesne pred Vianocami viacerí hráči HC Davos pozitívne testy na koronavírus, museli organizátori definitívne zrušiť turnaj,“ píše sa na oficiálnej stránke podujatia.

Na Spenglerovom pohári mali štartovať aj hráči Slovana, ktorých vedenie turnaja pozvalo ako náhradníkov po tom, čo sa z podujatia odhlásili Ambri-Piotta a výber Kanady. Do Davosu však neodcestovali, keďže organizátori, ktorí zabezpečujú dopravu všetkým účastníkom, im v noci na sobotu (25. 12.) zrušili let.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport