Na hlavný obsah

Štáby RTVS boli na hraničných priechodoch. Polícia robila prísnejšie kontroly

Sledovala dodržiavanie opatrení.

Na hraničných priechodoch bolo v sobotu (4. 12.) rušno. Policajti prísnejšie sledovali, či ľudia prichádzajúci na Slovensko dodržiavajú všetky opatrenia. Odporúčalo to aj konzílium odborníkov.

Cielené kontroly budú na hraniciach aj nasledujúce dva víkendy. Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus (SaS) hovorí, že ľudia obchádzajú najmä povinnú registráciu do eHranice.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Nepravidelné kontroly v skorých ranných a neskorých večerných hodinách počas týždňa nahradila v sobotu policajná hliadka, ktorá v Komárne kontrolovala celé popoludnie. Nezastavovali však každé jedno vozidlo, ale kontrolovali ich iba náhodne – tak, aby sa netvorili kolóny.

Štáb RTVS bol krátko po 15.00 h aj na diaľničnom slovensko-maďarskom hraničnom priechode Milhosť, ktorý je od Košíc vzdialený približne 20 kilometrov. Policajti odstavovali osobné autá, aj kamióny.

Asi o 30 minút neskôr došlo k presunu len o niekoľko metrov ďalej – stále na rovnakom hraničnom priechode Milhosť, no na jeho prechod diaľničnú známku netreba, autá tadiaľ prechádzali len sporadicky, no nik ich tam nekontroloval, pretože policajti tam nestáli.

Bratislavskí policajti kontrolovali opatrenia na hraničnom priechode Jarovce-Kittsee od poludnia. „Cielené kontroly – také, ako prebiehajú v priebehu dnešného dňa, budú prebiehať aj v nasledujúcich sobotách,“ skonštatoval hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Michal Szeiff.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko