Na hlavný obsah

Štáby RTVS zisťovali, ako to vyzerá vo vakcinačných centrách tesne pred sviatkami

Nápor ľudí sa zvyšuje.

Pred sviatkami sa zvyšuje nápor aj na očkovacie centrá. V mnohých v stredu (22. 12.) podávali vakcíny naposledy, v niektorých však pokračujú aj cez sviatky. Štáby RTVS zisťovali, ako to vo vakcinačných centrách vyzeralo.

Kým pred mesiacom zaočkovali v novozámockej nemocnici približne 300 ľudí denne, teraz podajú vakcínu siedmim až ôsmim stovkám. Pre stále zvyšujúci sa záujem budú očkovať počas celých sviatkov- aj na Štedrý deň a na Nový rok.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Berieme to ako poslanie, tak sa k tomu aj staviame. Istotne, nie je to najpríjemnejšie, ale budeme tu. Očkujeme od ôsmej do šestnástej. Chceme vyjsť v ústrety ľuďom, ktorí majú záujem o očkovanie v týchto sviatočných dňoch,“ hovorí lekárka v očkovacom centre FNsP Nové Zámky Vlasta Haramiová.

V Banskej Bystrici bolo v stredu objednaných približne 850 ľudí. Prioritne očkovali registrovaných záujemcov. V tamojšom vakcinačnom centre v budú najbližšie očkovať 28. decembra.

Možnosť nechať sa zaočkovať tesne pred Vianocami využili ľudia aj v nemocnici v Spišskej Novej Vsi. Keďže tam v stredu popoludní očkovali deti i dospelých, záujemcov o vakcínu bolo viacero.

Očkovací autobus Košického samosprávneho kraja v stredu vyrazil do Dobšinej. Ľudia tam čakali aj niekoľko hodín.

Krajské očkovacie centrum v Košiciach funguje podľa harmonogramu, a preto bolo v stredu zatvorené. Na očkovanie ľudia však prichádzajú do Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko