Na hlavný obsah

Štát spúšťa štvrtú schému pomoci pre gastro a cestovný ruch

Môžu o ňu žiadať za september až november.

Štát spúšťa štvrtú schému pomoci pre gastro a cestovný ruch
Na ilustračnej snímke výklad cestovnej kancelárie. Foto: RTVS

Prevádzky v odvetví cestovného ruchu a gastra môžu žiadať štát o podporu na zmiernenie vplyvov pandémie koronavírusu aj za mesiace september až november 2021. Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) aktuálne vyhlásenou jesennou schémou pokračuje v pomoci tomuto odvetviu.

Podmienkou čerpania pomoci na kompenzáciu časti fixných nákladov podľa rezortu naďalej ostáva pokles tržieb o 40 % v porovnaní s rovnakým obdobím predpandemického roku 2019.

V rámci štvrtej výzvy pre malú schému pomoci môžu jednotlivé subjekty požiadať maximálne o 200 000 eur, ide o doteraz nevyužité finančné prostriedky z celkovej sumy na podporu cestovného ruchu a gastra.

Dôvodom jesennej pomoci je nepriaznivá epidemická situácia a lockdown, zatvorené či obmedzené sú viaceré služby v cestovnom ruchu a gastre.

Štátna tajomníčka ministerstva dopravy Katarína Bruncková v pondelok (6. 12.) informovala, že na prelome januára a februára budúceho roka plánuje rezort vyhlásiť aj tretiu výzvu v rámci veľkej schémy pomoci za mesiace september až december 2021.

Ministerstvo doposiaľ vyplatilo subjektom v cestovnom ruchu a gastre prostredníctvom malej schémy pomoci 124 miliónov eur a vo veľkej schéme 8 miliónov eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika