Na hlavný obsah

Súd s bývalým učiteľom, ktorý na lyžiarskom výcviku zneužil 17 chlapcov, pokračuje

Vo štvrtok vypovedali rodičia obetí.

Na okresnom súde v Spišskej Novej Vsi pokračovalo pojednávanie s bývalým učiteľom z Prešova. Pred takmer tromi rokmi podľa obvinení sexuálne zneužil niekoľko chlapcov vo veku 12 až 13 rokov na lyžiarskom výcviku na Spiši. Na súde vypovedali rodičia poškodených obetí. Žiadajú spravodlivý trest a náhradu škody. 

Na štvrtkové (16. 12.) pojednávanie prišlo vypovedať 14 rodičov poškodených detí. Jedna z matiek priznala, že najťažší bol prvý rok po sexuálnom útoku na ich syna.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

“Ako vedúci pedagogický pracovník lyžiarskeho výcviku sexuálne zneužil 17 maloletých chlapcov, na ktorých vykonával sexuálne praktiky v čase ich spánku, čím zneužil ich bezbrannosť,” uviedla hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Košiciach Jarmila Janová.

Obžalovaný bývalý učiteľ sa k spáchaniu skutku priznal. Na štvrtkové pojednávanie neprišiel. Matka jednej z obetí povedala, že zvrhlík ich nikdy nekontaktoval a ani sa im neospravedlnil. Rodičia si na súde uplatnili nárok na náhradu škody. 

Sudkyňa odročila pojednávanie na 15. februára. Obhajca obžalovaného exučiteľa očakáva, že vtedy padne rozsudok. Ak súd mužovi vinu dokáže, hrozí mu 7 až 15 rokov vo väzení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny