Na hlavný obsah

Svet zaznamenal za posledný týždeň rekordný počet prípadov koronavírusu

Ide o najvyššie čísla od začiatku pandémie.

Svet zaznamenal za posledný týždeň rekordný počet prípadov koronavírusu
Na snímke zdravotný pracovník vkladá tyčinku do tuby po odobratí vzorky na PCR test na ochorenie Covid-19. Foto: TASR

Svet za uplynulých sedem dní zaznamenal rekordný počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. Vyplýva to z údajov agentúry AFP, ktorá zosumarizovala oficiálne dáta od úradov z celého sveta.

V dňoch od 22. do 28. decembra pribudlo vyše 6,5 milióna nových prípadov. V priemere sa za ostatných sedem dní nakazilo covidom viac než 935 000 ľudí denne. To podľa AFP znamená, že „vírus sa šíri bezprecedentnou rýchlosťou“.

Z globálneho hľadiska rástol počet nových prípadov kontinuálne už od polovice októbra. Leto bolo relatívne pokojné, predchádzajúci rekord padol koncom apríla.

AFP pripomína, že „explózia nových prípadov (covidu) zatiaľ neviedla k celosvetovému nárastu úmrtí, ktoré sú za uplynulé tri týždne na ústupe“. Za ostatných sedem dní bolo v priemere zaznamenaných okolo 6 450 úmrtí denne, čo je najmenej od konca októbra 2020.

Najviac nových prípadov nákazy sa momentálne vyskytuje v Európe. Priemerne sa na starom kontinente za uplynulých sedem dní potvrdilo vyše pol milióna prípadov denne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet