Na hlavný obsah

Tatar strelil gól, diabli však prehrali

Černák bol pri výhre Tampy.

Tatar strelil gól, diabli však prehrali
Na snímke vpravo slovenský hokejista Tomáš Tatar sa teší z gólu za New Jersey Devils v zápase NHL. Foto: SITA/AP

Slovenský hokejista Tomáš Tatar zaznamenal svoj piaty gól v prebiehajúcej sezóne NHL, no jeho tím New Jersey prehral na ľade Minnesoty 2:5. Pre domácich to bolo už piate víťazstvo po sebe.

Tatar sa strelecky presadil v druhom dueli za sebou, keď v 28. minúte využil prienikový pas od obrancu Dougieho Hamiltona a strelou pomedzi betóny brankára Kaapa Kahkonena znížil z brejku priebežne na 2:3 z pohľadu hostí.

Viac gólov však už „diabli“ nepridali a prehrali tak siedmy z uplynulých deviatich zápasov. Tatar odohral 13:29 min a mal celkovo štyri strely na bránku. Rus Kirill Kaprizov sa v drese Minnesoty blysol dvoma gólmi a asistenciou, Ryan Hartman mal gól a dve asistencie.

Patrick Kane rozhodol v nájazdoch o triumfe Chicaga na ľade Washingtonu 4:3. Kapitán domácich Alexander Ovečkin sa gólovo nepresadil, pripísal si jednu asistenciu. Jeho slovenský spoluhráč, obranca Martin Fehérváry, mal minutáž 19:33 s dvoma plusovými bodmi, dvoma bodyčekmi a jednou strelou na bránku.

Švédsky obranca Victor Hedman prispel dvoma gólmi a asistenciou k víťazstvu Tampy Bay nad St. Louis 4:2. Obranca domácich Erik Černák odohral 20:17 min, mal plusový bod, tri strely a štyrikrát zblokoval pokusy súpera. St. Louis pred zápasom zaradili na covidovú listinu brankára Jordana Binningtona a obrancu Justina Faulka.

Dallas zdolal doma Columbus 3:2 a zaznamenal šiesty triumf v sérii. Dvoma gólmi sa na tom podieľal Jason Robertson, slovenský obranca domácich Andrej Sekera odohral necelých 10 minút.

Brankár Jeremy Swayman zaznamenal so 42 zákrokmi tretie čisté konto v kariére a aj vďaka nemu Boston uspel na ľade Nashvillu 2:0. Florida zdolala doma Buffalo 7:4, Jonathan Huberdeau si pripísal päť bodov (1+4) a Sam Reinhart štyri (1+3).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport