Na hlavný obsah

Termíny pre odmeňovanie zaočkovaných seniorov sa predĺžia

Peniaze budú môcť získať dlhšie.

Termíny pre odmeňovanie zaočkovaných seniorov sa predĺžia
Minister financií Igor Matovič (OĽANO) počas TB na o predĺžení termínov pre seniorov v súvislosti s očkovaním proti COVID-19 a vyplácaním odmien.

Termíny, ktoré pôvodne vláda stanovila pre odmeňovanie zaočkovaných seniorov, sa predĺžia. Vo štvrtok (30. 12.) o tom informoval minister financií Igor Matovič (OĽANO).

Termín pre registráciu na očkovanie posúva ministerstvo z 31. decembra 2021 do 15. januára. Termín, dokedy musia seniori očkovanie absolvovať, aby získali odmenu, posúva z 15. januára do 31. januára.

Minister financií odôvodňuje predlženie termínov pomalým tempom očkovania. „V situácii, keď 50 000 dôchodcov nemá ani pridelený termín, to považujeme za rozumný a ústretový krok,“ skonštatoval Matovič s tým, že na očkovanie aktuálne čaká 54 443 ľudí vo vekovej kategórii nad 60 rokov. Pridelený termín nemá doteraz 49 866 seniorov. V priemere sa za deň zaočkuje asi 6 000 seniorov.

Ministerstvo zdravotníctva Matovič vyzval, aby zvýšilo snahu zaočkovať čo najviac seniorov. Žiada tiež, aby vo všetkých očkovacích miestach boli prioritne očkovaní ľudia nad 60 rokov. Prednosť by podľa neho mali mať aj pri prideľovaní termínov.

Kedy zaočkovaní seniori odmeny dostanú, závisí podľa neho od pošty. „Pošta nám prisľúbila, že pustí cez systém maximum šekov. Vytlačiť to vedia rýchlo, ale na konci sú poštárky, ktoré musia pracovať v uliciach. Približne pol milióna adries majú, už je to len na nich.“ Predpokladá, že odmeny už zaočkovaným by mohli prísť o dva až tri týždne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko