Na hlavný obsah

Titul Športovec roka 2021 obhájila Vlhová, z kolektívov je najlepší bronzový štvorkajak

Pre slovenskú lyžiarku je to už tretí triumf.

Titul Športovec roka 2021 obhájila Vlhová, z kolektívov je najlepší bronzový štvorkajak
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/AP

V ankete Športovec roka 2021 opäť vyhrala lyžiarka Petra Vlhová. Najlepším kolektívom bol slovenský štvorkajak v zložení Erik Vlček, Denis Myšák, Adam Botek, Samo Baláž a Csaba Zalka, ktorý vybojoval bronzovú medailu na Olympijských hrách 2020 v Tokiu.

V kategórii jednotlivcov skončila na druhom mieste strelkyňa a zlatá medailistka z OH v Tokiu Zuzana Rehák Štefečeková. Na treťom mieste sa umiestnil vodný slalomár Jakub Grigar, ktorý na tohtoročnej olympiáde získal striebro.

Medzi kolektívmi sa na druhom mieste umiestnili slovenskí hokejisti, tretie miesto obsadila hliadka vodných slalomárov 3xC1.

Pandémia koronavírusu neumožnila, aby výsledky tradičnej ankety Klubu športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov (KŠR SSN) vyhlásili na slávnostnom galavečere.

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) preto pripravil vyhodnotenie ankety za účasti niekoľkých laureátov, na ktorom sa verejnosť dozvedela poradie.

V ankete, ktorá v bývalom Československu písala svoju tradíciu už od roku 1959 a v rámci samostatnej Slovenskej republiky od roku 1993, zaknihovala Vlhová hetrik.

Vlhovej úspechy

Dvadsaťšesťročná slovenská lyžiarka získala v uplynulej sezóne veľký krištáľový glóbus za triumf v celkovom hodnotení Svetového pohára, keď nazbierala 1 416 bodov. Zaznamenala tak jeden z najprenikavejších výsledkov celého slovenského športu.

Vlhovej meno sa objavilo na všetkých anketových lístkoch, celkovo 121-krát. Až 80 novinárov ju dalo na prvé miesto, 36 na druhé a jeden na tretie. Medzi kolektívmi sa štvorkajak objavil na 118 hlasovacích lístkoch, z toho 108-krát na prvom mieste.

Ocenenie Športová legenda tento rok dostal olympijský víťaz v tenise Miloslav Mečíř, paralympionikom roka sa stal Jozef Metelka. Za Talent roka vyhlásila Nadácia SOŠV cyklistu Martina Svrčeka. Komisia neolympijských športov SOŠV určila za najlepšieho športovca v roku 2021 kulturistu Vladimíra Holotu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport