Na hlavný obsah

Traja hráči napokon nepôjdu na MS v hokeji do 20 rokov

Tréner bude mať k dispozícii 28 hokejistov.

Traja hráči napokon nepôjdu na MS v hokeji do 20 rokov
Na snímke hokejisti SR do 20 rokov. Foto: facebook.com/HockeySlovakia

Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov zúžilo káder na MS do Kanady o troch hráčov. V stredu (15. 12.) neodletia do zámoria brankári Ádam Beke, Matej Marinov a útočník Richard Nemec.

Zámorská časť výpravy sa k tímu pridá 15. decembra po prílete Slovákov do Red Deeru, kde bude mať tréner Ivan Feneš k dispozícii 25 korčuliarov a troch brankárov.

Taktika je podľa trénera jasná

Priamo v Kanade sa uskutoční po druhom z dvoch prípravných zápasov záverečný rez kádrom a tréneri zverejnia konečnú nomináciu na MS – 22 korčuliarov a troch brankárov.

„Základným pilierom nášho tímu bude skvelý kolektív. Máme vynikajúcich hráčov a do budúcna veľké individuality, ktoré keď sa podriadia celému tímu, budeme úspešní. Taktika je jednoduchá – vždy dať o gól viac ako súper. Ale vážne, je dôležité, aby sme v zápasoch kontrolovali puk, bránili si ho a hrali viac v ofenzíve ako v našom vlastnom pásme,“ povedal Feneš v utorok.

Feneš s kolegami z realizačného tímu vyradili dvojicu brankárov a útočníka Richarda Nemca. Ten v prebiehajúcej sezóne pôsobil v dresoch HK Skalica a HK Nitra, no do zámoria neodcestuje pre zranenie. „Zranil sa v poslednom zápase, ktorý odohral za Nitru, momentálne musí dva týždne pauzovať. Tam to bolo čisto zo zdravotných dôvodov,“ uviedol Feneš.

Trénerský tím rozšíri Američan

Trojica hráčov figurovala v záverečnom kempe, tím sa pripravoval od soboty (11. 12.) v Piešťanoch. V ďalších dňoch sa k pôvodne štrnástim účastníkom pridali aj obranca Šimon Nemec a útočník Adam Sýkora z Nitry, ktorých klub uvoľnil až na poslednú chvíľu, a taktiež krídelník Juraj Slafkovský z fínskeho TPS Turku.

Spolu s hráčmi pôsobiacimi v zámorí sa k tímu po prílete pridá aj 32-ročný Američan Scott Moser, ktorý rozšíril trénerský tím kouča Feneša.

„Scotta sme si vybrali pre jeho skúsenosti zo zámorského klziska. Je to človek, ktorý pôsobí dlhší čas na americkej univerzite. Má v tomto prostredí skvelé meno. Jeho úlohou bude analýza hry súperov a príprava nášho tímu na každého jedného z nich. Počas zápasov zároveň bude v pozícii konzultanta, ktorý nám bude posúvať informácie zhora z tribúny,“ uviedol Feneš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport