Na hlavný obsah

Treba sa vrátiť ku COVID automatu a otvoriť prevádzky, myslí si Sulík

Počet hospitalizovaných pacientov klesol pod 3 000.

Treba sa vrátiť ku COVID automatu a otvoriť prevádzky, myslí si Sulík
Na snímke minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) v Národnej rade SR. Foto: TASR

Počet pacientov s ochorením COVID-19 v slovenských nemocniciach klesol po dlhej dobe pod 3 000, a preto sa treba vrátiť ku COVID automatu a otvoriť prevádzky. Vyhlásil to minister hospodárstva a líder koaličnej SaS Richard Sulík s tým, že vláda COVID automat „vypla“ pri náraste hospitalizovaných nad 3 200.

„Nečakajme, kým sa zruinuje úplne celá ekonomika, ľudia si vedia dávať pozor,“ uviedol Sulík na sociálnej sieti.

Ministerstvo zdravotníctva v sobotu (18. 12.) informovalo, že počet pacientov v nemocniciach klesol na 2 999. Pod hranicu 3 000 sa dostal prvýkrát od polovice novembra.

Ministerstvo zdravotníctva žiada o trpezlivosť

Ministerstvo zdravotníctva v reakcii na Sulíkove vyjadrenie naďalej žiada o trpezlivosť.

Poukazuje na blížiace sa vianočné sviatky, počas ktorých sa čiastočne uvoľnili opatrenia, ale aj na štyri potvrdené prípady variantu omikron na Slovensku. „Kľúčové pre vývoj epidemiologickej situácie v krajine v súvislosti s ďalšími opatreniami bude sviatočné a medzisviatočné obdobie, rovnako tak prelom rokov,“ uviedla pre TASR hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. Následne na základe epidemiologickej situácie sa podľa nej zodpovedne vyhodnotí ďalší postup.

Rezort zdravotníctva deklaruje, že rozumie požiadavkám sektorov, no zároveň prosí o trpezlivosť a zodpovednosť v dodržiavaní opatrení. „V novom roku následne situáciu spoločne s odborníkmi, ako aj členmi vlády SR vyhodnotíme a budeme informovať o ďalších krokoch,“ poznamenala Eliášová.

Naďalej podľa nej platí, že najúčinnejším nástrojom v boji s pandémiou ochorenia COVID-19 je očkovanie a zodpovedné dodržiavanie protipandemických opatrení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko