Na hlavný obsah

Ubytovacie prevádzky sa pripravujú na otvorenie

Predať môžu maximálne 75 percent lôžok.

Ubytovacie prevádzky môžu na celom Slovensku otvoriť v sobotu (25. 12.). Či tak urobia závisí od mnohých okolností. Horské strediská, kde je sneh, využijú uvoľnenie opatrení.

V tatranských hoteloch vrcholia prípravy, aby mohli privítať prvých hostí. Obdobie, ktoré volajú Tatranci „Zlatý týždeň“ predsa len bude, aj keď ho opäť poznačia pandemické obmedzenia.

Chyžné, recepčné, hoteloví čašníci a kuchári konečne môžu opäť pracovať. Ubytovacie zariadenia dolaďujú posledné detaily. Predať môžu maximálne 75 percent lôžok. Prví hostia prídu v sobotu (25. 12.).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Rezervácie sú tak na 30 percent. Zahraničná klientela nám stornovala,“ uviedla riaditeľka penziónu v Starom Smokovci Katarína Danišková.

„Z maximálne dostupnej kapacity, ktorú môžeme predávať s obmedzeniami už máme obsadených takmer 80 percent,“ dodala prevádzková riaditeľka hotela na Štrbskom plese Erika Fočárová.

Zakázané sú však tanečné aj kultúrne podujatia, v interiéri hotela je povinný respirátor. Po príchode personál na recepcii skontroluje, či sú návštevníci očkovaní alebo ochorenie prekonali. Hostia sa však musia navyše preukázať aj negatívnym testom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko