Na hlavný obsah

Učitelia chceli spríjemniť zdravotníkom sviatky, napiekli im koláče

Do výzvy sa zapojili učitelia z celého Slovenska.

Učitelia chceli spríjemniť zdravotníkom sviatky, napiekli im koláče
Učiteľky pripravujú koláče v školskej jedálni. Foto: RTVS

Výzva kolegyne spojila učiteľov z celého Slovenska. Napiekli koláče pre zdravotníkov. Vyčerpaným lekárom a sestrám chcú spríjemniť nadchádzajúce sviatky. Vianočné pečivo priniesli do nemocníc.

Myšlienka napiecť zdravotníkom prišla z Oravy, no zapojili sa do nej učitelia z celého Slovenska. Zdôrazňujú, že tí, čo pracujú, majú mať koláče.

„Zapojilo sa nejakých 35 miest na Slovensku. Niektorí sa stretli ako kolektív a piekli spolu v školskej jedálni, niektorí doma a pozbierali koláčiky,” vysvetlila koordinátorka akcie Učitelia pečú zdravotníkom Silvia Olejníková.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Každá kolegyňa prihodila recept, taký, ktorý má overený, ktoré sú tradičné,” povedala zástupkyňa riaditeľa na ZŠ Lipová v Spišskej Novej Vsi Lenka Mihaliková.

Učitelia napiekli lekárom a zdravotným sestrám tisíce vianočných koláčov. Tie poctivo poukladali do krabíc a priniesli im ich až pred dvere jednotlivých oddelení spišskonovoveskej nemocnice.

Lekárov a zdravotné sestry krabice plné koláčov potešili. Ako však sami povedali, ešte viac ich teší, že na nich v týchto náročných časoch stále niekto myslí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko