Na hlavný obsah

V bojnickej nemocnici covidových pacientov neubúda

Riaditeľ musel pristúpiť k zákazu dovoleniek.

Niektoré nemocnice hlásia aj pokles pacientov na covidových oddeleniach. Iné zlepšenie zatiaľ nepocítili a obávajú sa vianočných sviatkov. Bojnická nemocnica preto obmedzí dovolenky pre zdravotníkov. Zároveň žiada všeobecných lekárov, aby tiež zvážili čerpanie dovoleniek. Na urgentný príjem často chodia pacienti, ktorí by mohli byť ošetrení v ambulanciách.

V bojnickej nemocnici covidových pacientov v ťažkom stave neubúda. Tento týždeň otvorili novú, špecializovanú covidovú jednotku s desiatimi prístrojmi vysokoprietokového kyslíku High flow. Zdravotníci sú v jednom kolotoči.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Ja som v práci bol včera do večera, najedol som sa, vyspal som sa a som tu zas,“ povedal anestéziológ Nemocnice s Poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach Ján Krbúšik.

Nemocnica potrebuje každého zdravotníka a tí si zrejme nevydýchnu ani počas sviatkov. „Boli sme nútení pristúpiť k zákazu dovoleniek do odvolania, veľmi nás to mrzí, táto situácia veľmi vyčerpáva náš personál,“ uviedol riaditeľ nemocnice Peter Glatz.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny