Na hlavný obsah

V Česku sa omikron začína šíriť. Objavili ho v nemocnici i na školách

Prípady zaznamenali v Brne a okolí.

V Česku sa omikron začína šíriť. Objavili ho v nemocnici i na školách
Ilustračné foto - koronavírus v Česku. Foto: TASR/AP

V Česku objavili ďalšie prípady výskytu koronavírusového variantu omikron. Zaznamenali ich u dvoch pracovníkov Fakultnej nemocnice (FN) Brno. Českému denníku Právo to vo štvrtok (9. 12.) potvrdil námestník brnianskej nemocnice Ondřej Ludka, píše portál Novinky.cz.

„Objavil sa nám tu variant omikron, ktorý je, bohužiaľ, veľmi nákazlivý. Naši zamestnanci, ktorí ho majú, tak už majú pozitivitu aj v rodinách,“ povedal Ludka.

„Sú to dva prípady potvrdené u našich zamestnancov, nie u pacientov. Vzorky sme ešte odoslali na konfirmáciu do Národného referenčného laboratória, ale podľa toho, čo viem, to vyzerá na omikron,“ spresnil námestník.

Dvojica zostáva v domácej izolácii a nemá vážny priebeh, uviedla pre server TN.cz českej televízie Nova hovorkyňa nemocnice Veronika Plachá. Infikovaných podľa nej bude pravdepodobne viac.

Variant omikron sa objavil aj u žiaka druhej triedy na Základnej škole Arménská v Brne a medzi žiakmi základnej školy v meste Adamov v okrese Blansko, informuje na svojom webe česká televízia CNN Prima news.

Zdroje Práva pritom hovoria aj o ďalšom podozrení na juhu Moravy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet