Na hlavný obsah

V Londýne našli telo nezvestnej Češky

Nezvestná bola dva týždne.

V Londýne našli telo nezvestnej Češky
Na snímke Alžbetina veža, známa pod názvom Big Ben, v Londýne. Foto: TASR/AP

Českú zdravotnú sestru, ktorá bola dva týždne nezvestná v britskej metropole Londýn, našli mŕtvu. Oznámil to v nedeľu (12. 12.) večer český minister zahraničných vecí v demisii Jakub Kulhánek.

Britská polícia predtým informovala, že pri pátraní po Petre Srncovej našli v londýnskom parku telo. Úrady následne potvrdili, že ide o nezvestnú 32-ročnú Češku, vyplýva zo správy spravodajského servera TN.cz.

„Britská polícia dnes popoludní nášmu zastupiteľskému úradu v Londýne, bohužiaľ, potvrdila, že našla telo nezvestnej českej občianky. Príčina smrti sa vyšetruje,“ napísal Kulhánek na sociálnej sieti.

Londýnska Metropolitná polícia uviedla, že jej nález tela v parku v južnej časti britskej metropoly nahlásili krátko predpoludním, pričom o tom už informovali príbuzných. Jej smrť zatiaľ považujú za „neobjasnenú“, uviedla televízia Sky News.

Petra S. pracovala ako pomocná sestra v detskej nemocnici Evelina Children’s Hospital. Naposledy ju videli po odchode z práce večer 28. novembra vo štvrti Camberwell, kde žila. Podľa denníka The Sun našli jej telo v neďalekom parku v nedeľu dopoludnia deti, ktoré sa tam prišli hrať.

Okolnosti smrti nie sú podozrivé

Server Independent s odvolaním sa na políciu uviedol, že okolnosti smrti českej zdravotníčky nie sú podozrivé.

„Jej smrť je považovaná za nevysvetlenú, ale počiatočné vyšetrovanie nasvedčuje tomu, že okolnosti nie sú podozrivé,“ uviedol v pondelok Scotland Yard.

V súvislosti s jej zmiznutím polícia zadržala jedného muža, ktorého v nedeľu prepustili z väzby na kauciu, uvádza Sky News. Vyšetrovanie prípadu pokračuje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet