Na hlavný obsah

V Petržalke horela bytovka, záchranári ošetrili 16 ľudí

Pri požiari nezomrel žiaden človek.

V pondelok (20. 12.) večer vypukol požiar v jednom z bytových domov na Andrusovovej ulici v bratislavskej Petržalke, horelo na druhom poschodí osempodlažného panelového domu. O požiari informovala Polícia SR v Bratislavskom kraji na sociálnej sieti.

„Z domu bolo postupne evakuovaných celkovo 16 obyvateľov, ktorí boli privolanými záchranármi a hasičmi na mieste ošetrení. Z uvedeného počtu celkovo šesť osôb previezli na ošetrenie do nemocníc,“ priblížila polícia. Keď sa hasičom podarilo požiar uhasiť, zisťovateľ príčin požiarov predbežne určil za dôvod požiaru neodbornú manipuláciu s ohňom. V bytoch našli mŕtve telá zvierat – psa a mačky.

Pri požiari sa poškodili viaceré byty v dome, ale aj jeho fasáda. Škodu vyčíslili na 150 000 eur. Po pol jednej v noci, keď sa hasičom podarilo požiar zlikvidovať, sa mohli obyvatelia nepoškodených bytov vrátiť domov.

„Policajný vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia,“ dodala polícia. Presné príčiny požiaru sú aktuálne predmetom vyšetrovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny