Na hlavný obsah

Väzeň sa v Leopoldove pokúsil o vraždu spoluväzňa

Chcel ho ubiť kovovým stolom, hrozí mu až 20-ročný trest.

Väzeň sa v Leopoldove pokúsil o vraždu spoluväzňa
Na snímke väznica v Leopoldove. Foto: TASR

Políciu v stredu (8. 12.) privolala väzenská stráž vo väznici v Leopoldove po tom, čo v nočných hodinách 22-ročný väzeň napadol svojho 26-ročného spoluväzňa, ktorý spal. Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu. Informovala o tom Polícia SR v Trnavskom kraji na sociálnej sieti.

Mladík mal druhého muža viackrát udrieť do hlavy kovovým stolíkom, v dokonaní vraždy mu zabránil ďalší väzeň.

„Napadnutý muž skončil s viacerými ťažkými zraneniami v nemocnici pre odsúdených v Trenčíne. Podľa prvotných informácií mali mať muži medzi sebou spory a dokonca sa mal útočník väzňovi vyhrážať zabitím,“ priblížila polícia.

Policajti aj s vyšetrovateľom na mieste činu vykonali obhliadku miesta činu a zaistili viaceré biologické stopy i záznamy z väznice. „V súčasnosti vykonávame procesné úkony tak, aby osoba bola v čo najkratšom čase na základe dôkazov obvinená. Zároveň so spisom bude prokurátorovi predložený aj návrh, aby bol podozrivý muž obmedzený na slobode vo výkone trestu,“ uviedla polícia.

Útočník si vo väznici odpykával trest za zneužitie platobnej karty, na slobodu sa mal dostať v októbri 2022. Za úmyselný a obzvlášť závažný zločin mu teraz podľa polície hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko