Na hlavný obsah

Vláda rozhodla o odškodní obyvateľov v Rudne nad Hronom zasiahnutých povodňou

Ľuďom vyplatí viac ako 251 000 eur.

Vláda rozhodla o odškodní obyvateľov v Rudne nad Hronom zasiahnutých povodňou
Obec Rudno nad Hronom zasiahla povodeň v máji 2021. Foto: RTVS

Ministerstvo vnútra (MV) SR poskytne obyvateľom obce Rudno nad Hronom v okrese Žarnovica, ktorých v máji postihla ničivá povodeň, jednorazovú finančnú výpomoc vo výške 251 705 eur. Návrh schválila vláda na svojom stredajšom (8. 12.) zasadnutí.

Samospráva Rudna nad Hronom v súčinnosti s Okresným úradom Žarnovica a pracoviskom Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Banská Štiavnica v Žarnovici posúdili celkom 79 žiadostí občanov obce o poskytnutie jednorazovej finančnej výpomoci.

„Z celkového počtu žiadostí komisia vyhodnotila 19 žiadostí ako nadhodnotené vyčíslenie škôd a 19 žiadateľom verifikovala nižšie sumy, ako vo svojich žiadostiach uvádzali a požadovali,“ uviedol rezort vnútra. Šesť žiadostí komisia vyhodnotila ako neoprávnené.

Obyvatelia Rudna nad Hronom žiadali finančnú kompenzáciu najmä pre poškodené rodinné domy, garáže či príjazdové cesty. Rezort vnútra súčasne zamietol poskytnúť finančnú kompenzáciu 30 žiadateľom, ktorí nespĺňajú kritériá zákona o civilnej ochrane obyvateľstva. Ich celková výška škôd presiahla sumu 118 175 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny