Na hlavný obsah

V britskom parlamente objavili stopy po kokaíne

Medzi poslancami to vyvolalo búrlivé reakcie.

Na toaletách v britskom parlamente našli stopy kokaínu. Medzi poslancami to vyvolalo búrlivé reakcie. Šéf snemovne povedal, že situácia je vážna a požiada o policajné vyšetrovanie. Kto a prečo pátral v parlamente po drogách, zatiaľ nie je jasné.

Testy na prítomnosť kokaínu sa na 11-tich sociálnych zariadeniach vo Westminstri zafarbili na modro. Pozitívny výsledok rozprúdil debatu medzi poslancami, no i v britskej spoločnosti.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Policajné zložky v minulosti používali služobných psov na odhalenie výbušnín v parlamente. Myslím si, že je načase ich znovu nasadiť a doplniť aj psami, ktoré odhalia drogy,“ vyhlásil Charles Walker, poslanec konzervatívnej strany.

Anonymné zdroje z parlamentu tvrdia, že nájdené stopy drog nie sú až také prekvapujúce. Jeden z nich údajne videl istého poslanca požiť kokaín na oslave. Súčasný predseda parlamentu na problémy s drogami upozorňoval zákonodarcov už v roku 2019.

„Parlament ponúka odborné poradenstvo pre tých, ktorí majú problémy s drogami. Nie je hanbou požiadať o pomoc. Na druhej strane, ľudia poškodzujúci dobré meno tejto inštitúcie budú spravodlivo potrestaní, uviedol v písomnom stanovisku Lindsay Hoyle, predseda parlamentu Spojeného kráľovstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet