Na hlavný obsah

Vyriešenie dopravy v Bratislavskom kraji? Arriva sa dohodla so Slovak lines

Podľa Drobu dôjde k plnému obnoveniu prímestskej autobusovej dopravy.

Vyriešenie dopravy v Bratislavskom kraji? Arriva  sa dohodla so Slovak lines
Na ilustračnej snímke autobus spoločnosti Arriva. Foto: TASR

Nový regionálny autobusový dopravca v Bratislavskom kraji Arriva sa dohodol s bývalým dopravcom Slovak Lines na spolupráci formou subdodávky. Informoval o tom predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba (SaS) s tým, že vďaka tomu vo veľmi krátkom čase dôjde k plnému obnoveniu prímestskej autobusovej dopravy v Bratislavskom kraji.

„Arriva naďalej ostáva dopravcom poskytujúcim služby pre samosprávny kraj. Slovak Lines bude formou subdodávky poskytovať svoje kapacity na vybraných linkách,“ priblížil Droba. Ako podotkol, dopravcovia intenzívne rokovali od minulého týždňa. Šéf BSK priznal, že uplynulé týždne boli pre výpadky regionálnych autobusov traumatizujúce.

Droba ešte v utorok (30. 11.) vyhlásil, že Arriva nezvláda situáciu v kraji s tým, že v hre sú tri možné riešenia problému. Prvým je rokovanie Arrivy s potenciálnymi subdodávateľmi, druhým je pokračovanie v súčasnom tempe, kde dopravca bude naberať vodičov postupne a trvať to bude niekoľko týždňov, a tretím je vypovedanie zmluvy s Arrivou.

Nový dopravca od začiatku deklaroval snahu problém vyriešiť. Nových vodičov sa snaží prilákať aj na vysoký náborový príspevok. Šoférov zháňa i v zahraničí. Výpadky sa mu však nedarí naplno odstrániť. Slovak Lines pred pár dňami ponúkol Arrive i kraju pomoc. Bývalý dopravca však priznal, že aktuálne nezamestnáva a nedisponuje žiadnymi voľnými vodičmi.

„Sme však po uzavretí dohody pripravení osloviť všetkých bývalých zamestnancov, ktorí sa rozhodli neprijať pracovné ponuky nového dopravcu. Nedokážeme predikovať, nakoľko budeme úspešní, vieme však, že je tu reálna šanca na zvrátenie negatívneho stavu,“ skonštatoval pre TASR hovorca Slovak Lines Štefan Bako.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny