Na hlavný obsah

Vyšetrovanie výbuchu prešovskej bytovky neuzavreli ani po dvoch rokoch

Z tragédie obvinili 5 osôb.

Ani dva roky po výbuchu a následnom požiari bytovky na Mukačevskej ulici v Prešove polícia neuzavrela vyšetrovanie. Naďalej zostáva obvinených päť ľudí. Obete tragédie si v pondelok (6. 12.) pripomenuli bohoslužbou aj zapálením sviečok na mieste, kde kedysi bytovka stála.

Troch robotníkov polícia obvinila už dva dni po výbuchu. Neskôr k nim pribudli ďalší dvaja. Polícia však vyšetrovanie doteraz neuzavrela.

„V najbližšej dobe vyšetrovateľ očakáva rozsiahly znalecký posudok, ktorý by mal objasniť príčiny vzniku výbuchu. Až po doručení a preštudovaní tohto znaleckého posudku bude možné rozhodnúť o ďalšom postupe vo vyšetrovaní,“ spresnil Daniel Džobaník, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Výbuch a požiar si vyžiadal osem obetí. Obyvatelia zbúranej bytovky si ich pripomenuli zapálením sviečky 12 minút po 12.00 h, teda v čase, keď došlo k výbuchu.

Na mieste pôvodnej bytovky by mala vyrásť nová. Stavať chce desať rodín. Návrh, ako má bytovka vyzerať, si už odsúhlasili. Na spodných troch poschodiach počítajú s garážami a výťahom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny