Na hlavný obsah

Výťažok z virtuálneho behu Devín – Bratislava poputuje slovenským zdravotníkom

Na štartovnom vyzbierali 29 310 eur.

Výťažok z virtuálneho behu Devín – Bratislava poputuje slovenským zdravotníkom
Beh Devín - Bratislava. Foto: RTVS

Národný beh Devín – Bratislava slávil tento rok sté výročie. Pre pandémiu sa konal netradične, virtuálnou formou. Na štartovnom sa podarilo vyzbierať takmer 30 000 eur. Peniaze sú určené pre zdravotníkov, ktorí pomáhajú v boji proti covidu.

Približne polovica z pôvodného počtu prihlásených, teda 2 495 účastníkov, zostalo verných každoročnému bežeckému podujatiu Devín – Bratislava.

„Vždy má tento beh svojho víťaza, ktorého oceňujeme. Tento rok sme sa zhodli všetci spoluorganizátori, že pre nás je tým morálnym víťazom práve zdravotnícky personál,“ vysvetlila Zdenka Zaťovičová, viceprimátorka Bratislavy zodpovedná za šport.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Prostredníctvom iniciatívy Kto Pomôže Slovensku venovali celú sumu za štartovné zdravotníkom.

„Momentálne distribuujeme do nemocníc po celom Slovensku potravinové balíčky, kde lekári dostávajú čokoládu, kávu, vitamíny, oriešky, ovocie, ktoré im pomáhajú vydržať tú službu,“ priblížila Zuzana Suchová z iniciatívy Kto pomôže Slovensku.

Národný beh Devín – Bratislava je najstarším slovenským atletickým podujatím. Stý ročník behu sa konal virtuálne. Len štyria bežci si trať spoločne odbehli 28. novembra. Či sa v roku 2022 bude konať hromadne alebo opäť virtuálne, je zatiaľ neisté.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko