Na hlavný obsah

Z Nemocnice Sv. Michala odchádzajú zdravotníci, sú nespokojní s vedením

Obrátili sa na prezidentku aj ministra vnútra.

Z Nemocnice Sv. Michala odchádzajú zdravotníci, sú nespokojní s vedením
Na snímke pacienti pred Nemocnicou sv. Michala v Bratislave. Foto: RTVS

Nátlak, vyhrážky aj šikana. Tieto informácie prichádzajú z bratislavskej Nemocnice Sv. Michala, odkiaľ odchádza deväť ľudí. Sú medzi nimi lekári aj zdravotné sestry.

Rok a pol pod novým vedením sa stávajú podľa ich slov svedkami likvidácie špičkovej nemocnice. O praktikách riaditeľa ešte koncom októbra písali v otvorenom liste. Kritiku voči vedeniu adresovali prezidentke Zuzane Čaputovej aj ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Oddelenie gastroenterológie Nemocnice Sv. Michala od stredy (1. 12.) spadá pod interné. Vedenie odvolalo prednostku aj primárku. Namiesto nich prišli noví ľudia, údajne bez skúsenosti s liečbou komplikovaných stavov pacientov.

Aj preto dalo deväť lekárov a sestier výpoveď. Ich otvorený list podpísala stovka zamestnancov. Mikulec sa s personálom stretol, no vyjadril sa, že šéf nemocnice Branislav Delej má jeho dôveru.

„Požiadal som ich o spracovanie, naformulovanie tých vecí, ktoré im prekážajú, prípadne uvedenie nejakých riešení a chcel som vidieť aj zoznam tých, ktorí to podpísali, vzhľadom na to, že ten zoznam nebol k dispozícii. Dodnes som nedostal ani ten zoznam, ani sformulované požiadavky,“ uviedol Mikulec.

Zdravotníci sa s problémom obrátili aj na Nadáciu Zastavme korupciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny