Na hlavný obsah

Zamestnancom štátnej a verejnej správy sa zvýšia platy

Dostanú aj jednorazovú odmenu, či deň voľna navyše.

Konfederácia odborových zväzov rozhodla, že prijme ponuku vlády. Zamestnancom štátnej a verejnej správy sa tak od polovice budúceho roka zvýšia platy o 3 percentá. Dostanú aj jednorazovú odmenu, či deň voľna navyše. Štyri odborové zväzy však s takýmto postupom nesúhlasili. Školskí odborári vyhlásili už v utorok (7. 12.) štrajkovú pohotovosť.

Takmer 300 000 zamestnancov štátnej a verejnej správy dostane v prvom polroku budúceho roka jednorazovú odmenu 350 eur. Zároveň sa im od 1. júla zvýšia platy o 3 percentá a navyše získajú jeden deň voľna.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Naše očakávania boli oveľa vyššie, každopádne samotní členovia odborových zväzov zvážili možnosť straty sociálnych benefitov a zároveň aj to, že predsa len tá ponuka nie je nulová ako dlhodobo bola prezentovaná zo strany vlády,“ uviedla Monika Uhlerová, viceprezidentka Konfederácie odborových zväzov.

„Vítame pozitívnu reakciu odborárov na zvýšenie platov aj benefitov, ktoré im ponúkla vláda,“ reagovala hovorkyňa vlády Ľubica Janíková.

Pri hlasovaní odborárov bolo za prijatie vládnej ponuky osem odborových zväzov, proti sa postavili štyri. Kolektívne zmluvy vyššieho stupňa nepodpíšu. Rovnako ani ďalšie tri zväzy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko