Na hlavný obsah

Záujem o očkovanie narastá, vzniká však problém. Ľudia musia rátať s medzerou v termínoch

Problém je s kapacitami.

Záujem o vakcíny narastá, klesajú však možnosti, kde sa dá zaočkovať. S blížiacimi sa sviatkami ľudia musia počítať s medzerou v termínoch. Oddýchnuť od očkovania si potrebujú aj zdravotníci.

„Chcem aj všetkých ľudí povzbudiť, aby sa rozhodli zaočkovať,“ povedal premiér Eduard Heger (OĽANO) po tom, ako dostal tretiu dávku vakcíny. Od najvyšších predstaviteľov štátu prichádzajú výzvy, aby sa ľudia dali očkovať. Záujem o očkovanie rastie, no problém je s kapacitami.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Záujem sa zvýšil v zásade posledné dva týždne a posledné dni, čo boli zverejnené nejaké bonusy pre očkovaných. Možno chcú využiť ten čas, že budú na Vianoce doma a oddýchnu si, aj ich to motivuje, že aj cez hranice potrebujú tretiu dávku,“ uviedla zdravotná sestra a koordinátorka očkovania v Poliklinike Mlynská dolina Sabína Richterová.

„Momentálne v čakárni evidujeme 250 000 ľudí a na tretiu dávku vakcíny čaká 190 000 ľudí. Aj keď človek po registrácií čaká trošku dlhšie, netreba mať obavu, pretože každému príde termín na vakcináciu,“ ubezpečila hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

Pre vyšší záujem ľudia očakávajú lepšiu dostupnosť k vakcíne, teda viac otvorených očkovacích centier.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko