Na hlavný obsah

Zdravotníci kritizujú rozpočet pre ich sektor

Hrozí odchod ďalších záchranárov či sestier.

Rozpočet pre zdravotníctvo je výsmechom. Aj takto komentujú stavovské organizácie v zdravotníctve rozpočet na budúci rok. Upozorňujú, že zdravotníci odídu zo Slovenska. S navrhovaným nárastom platov nebudeme podľa nich konkurovať zahraničiu.

Členovia vlády opakovane ďakovali zdravotníkom a lekárom za ich prácu. „Odkedy vymysleli peniaze, nemusí sa ďakovať,“ reaguje na nich prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov František Majerský. Je sklamaný z návrhu rozpočtu, ktorý podľa neho neodzrkadľuje to, čo im politici ústne sľúbili a to výrazné zvýšenie platov. Záchranári by si mali od budúceho roka prilepšiť o 33 eur.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Nemuseli ani nič zvyšovať, to je totálny výsmech zdravotníckym záchranárom. Naši záchranári odchádzajú do zahraničia, kde sú platy o 500 až 600 eur mesačne vyššie,“ dodal Majerský.

A odchádzať budú aj sestry, varuje prezidentka ich komory Iveta Lazorová. Pripomína, že už v tomto roku sme prišli o asi tisícku sestier.

„Ak nás nebude dostatok alebo nebude motiváciou pracovať v slovenskom zdravotníctve, tak im určite nezabránime v tom, aby si hľadali lepšie pracovné podmienky v zahraničí,“ povedala Lazorová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko