Na hlavný obsah

Žreb EL: Barcelona v baráži o osemfinále nastúpi proti Lobotkovmu Neapolu

FC Sevilla čaká Dinamo Záhreb.

Žreb EL: Barcelona v baráži o osemfinále nastúpi proti Lobotkovmu Neapolu
Trofej počas žrebu Európskej ligy. Foto: TASR/AP

Futbalisti FC Barcelona sa play off o osemfinále Európskej ligy 2021/2022 stretnú s SSC Neapol, v ktorom pôsobí slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka. Rozhodol o tom pondelňajší (13. 12.) žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Rekordný šesťnásobný víťaz súťaže FC Sevilla začne doma s Dinamom Záhreb.

Príjemné prekvapenie Ligy majstrov Šeriff Tiraspoľ z Moldavska zabojuje o účasť v elitnej šestnástke so Sportingom Braga, Dortmund dostal Glasgow Rangers. Ďalšími dvojicami sú Atalanta Bergamo – Olympiakos Pireus, RB Lipsko – Real Sociedad San Sebastian, Zenit Petrohrad – Betis Sevilla a FC Porto – Lazio Rím.

Žreb spojil druhé tímy základných skupín EL s mužstvami z tretích miest skupín Ligy majstrov, ktorí pri ňom boli nenasadenými. Nemohli sa stretnúť kluby z jednej krajiny. Úvodné stretnutia baráže o osemfinále sa odohrajú 17. februára, odvety o týždeň neskôr.

Víťazi postúpia do elitnej šestnástky, v nej budú hrať s ôsmimi víťazmi základných skupín, zdolaní v európskych klubových súťažiach skončia.

Finále je v pláne 18. mája budúceho roka v Seville. Od tejto sezóny sa vo vyraďovačke už upustilo od pravidla zvýhodnených gólov z ihrísk súperov. Po 180 minútach sa tak v prípade vyrovnaných výsledkov bude hrať predĺženie 2×15 minút, ak sa nerozhodne ani v ňom, bude nasledovať rozstrel z 11 m.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport