Na hlavný obsah

Žreb osemfinále Ligy majstrov sa bude pre chybu opakovať

Opakovať ho budú v pondelok o 15.00 h.

Žreb osemfinále Ligy majstrov sa bude pre chybu opakovať
Lopta Ligy majstrov v sieti. Foto: TASR/AP

Pondelňajší (13. 12.) žreb osemfinále Ligy majstrov 2021/2022 sa bude opakovať. UEFA totiž pri ňom spravila nezvyčajnú chybu, keď aktéri zle nalosovali súpera pre FC Villarreal (Manchester United), pričom obaja už hrali proti sebe v skupine. K Villarrealu priradili Manchester City, ale vzápätí už United chýbali pri možnosti žrebu pre Atletico Madrid.

„Po technickom probléme so softvérom, ktorý mal signalizovať možnosť alebo nemožnosť výberu tímov pri žrebovaní, sa celý žreb zopakuje odznova o 15.00 SEČ,“ potvrdila UEFA na oficiálnom webe.

Kluby okamžite po žrebe žiadali vysvetlenie, ako prvý sa ozval Villarreal, po ňom aj Atletico a Manchester United. UEFA následne protesty uznala, chybu si priznala a rozhodla o zopakovaní žrebu. Za vinníka označila externého dodávateľa softvéru. Informovala agentúra AFP.

Finále súťaže je v pláne 28. mája budúceho roka v Petrohrade. Od tejto sezóny sa vo vyraďovačke už upustilo od pravidla zvýhodnených gólov z ihrísk súperov. Po 180 minútach sa tak v prípade vyrovnaných výsledkov bude hrať predĺženie 2×15 minút, ak sa nerozhodne ani v ňom, bude nasledovať rozstrel z 11 m.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport