Na hlavný obsah

Austrálsky minister pre migráciu zrušil Djokovičovi víza, Australian Open zrejme vynechá

Srb by mal opustiť krajinu.

Austrálsky minister pre migráciu zrušil Djokovičovi víza, Australian Open zrejme vynechá
Na ilustračnej snímke srbský tenista Novak Djokovič počas zápasu Australian Open 2021. Foto: TASR/AP

Austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke zrušil srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi vízum. Líder svetového rebríčka tak zrejme nebude môcť štartovať na grandslamovom turnaji Australian Open. Informovala o tom agentúra AFP.

Djokovič by mal po tomto verdikte opustiť krajinu. Hawke zdôvodnil zrušenie vstupných víz „zdravotnými dôvodmi, pre zachovanie poriadku a na základe toho, že je to verejnom záujme“. Podľa denníka The Age sa však tenista môže ešte odvolať na súde.

Srb čelí vyhosteniu z krajiny iba tri dni pred štartom Australian Open, kde mal obhajovať titul. „Vláda premiéra Scott Morrisona je pevne odhodlaná chrániť austrálske hranice, obzvlášť v súvislosti s pandémiou COVID-19,“ vyhlásil Hawke.

Djokovič dostal od organizátorov Australian Open, na ktorom sa môžu zúčastniť len zaočkovaní tenisti, výnimku, keďže mal v decembri prekonať koronavírus. Po prílete do Austrálie mu však miestne úrady nepovolili vstup do krajiny pre chybu vo vízach. Tie mu v pondelok (10. 1.) vrátil austrálsky súd, Srb tak doteraz mohol byť v krajine a trénovať.

Djokoviča trápi aj ďalšia kauza, deň po pozítivnom teste na koronavírus šiel na rozhovor s novinárom a porušil tak karanténu. Za skutok mu v rodnom Srbsku hrozí právny postih i väzenie. Za skutok sa tenista ospravedlnil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport