Na hlavný obsah

Biden zavolal novinárovi, ktorého urazil, aby „vyčistil vzduch“

V pondelok mu adresoval vulgárnu poznámku.

Biden zavolal novinárovi, ktorého urazil, aby „vyčistil vzduch“
Na snímke americký prezident Joe Biden. Foto: TASR

Americký prezident Joe Biden osobne zatelefonoval spravodajcovi televízie Fox News, ktorému v pondelok (24. 1.) adresoval vulgárnu poznámku. Informovala o tom vo vysielaní samotná televízia, ktorá priniesla aj reakciu predmetného novinára.

Spravodajca Fox News Peter Doocy sa stal terčom vulgarizmu priamo v Bielom dome. Nadávka z úst amerického prezidenta zaznela vo chvíli, keď reportéri vykrikovali otázky po zasadnutí rady pre hospodársku súťaž.

Peter Doocy sa Bidena spýtal, či nebude inflácia pred voľbami politickou príťažou. Šéf Bieleho domu na to potichu a sarkasticky poznamenal, že novinár je „hlúpy sukin syn“ (stupid son of a bitch).

Inkriminovaný moment zachytilo viacero televíznych staníc, ktoré dianie v Bielom dome prenášali naživo. Či Biden vedel, že mikrofón na stole pred ním je stále zapnutý, jasné nie je.

Doocy neskôr vo vysielaní Fox News uviedol, že on sám prezidenta nepočul. Doplnil však, že zhruba hodinu po incidente mu Biden zatelefonoval a povedal mu, že nešlo „o nič osobné, kamoš“ (It’s nothing personal, pal).

Na otázku, či sa mu Biden ospravedlnil, Doocy povedal, že prezident „vyčistil vzduch“.

„Povedal som mu (Bidenovi), že sa budem vždy snažiť spýtať sa niečo iné, ako sa pýtajú všetci ostatní. A on na to povedal, že musím. Je to citát od prezidenta, takže v tom budem pokračovať,“ uviedol Doocy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet