Na hlavný obsah

Bude na Slovensku povinné očkovanie? Lengvarský s Kolíkovou mali odovzdať analýzu

Termín sa posúva o desať dní.

Osud povinného očkovania proti covidu je nejasný. Termín na odovzdanie analýzy sa posúva o 10 dní. Minister zdravotníctva a ministerka spravodlivosti ju mali premiérovi odovzdať v pondelok (10. 1.). Podľa dátového analytika stoja pred zložitou úlohou. Vyriešiť treba nielen otázku, koho by sa povinné očkovanie malo týkať.

Právna analýza má vyriešiť aj možnosť hradenia zdravotnej starostlivosti nezaočkovaných ľudí v prípade, ak by vakcínu dobrovoľne odmietli a infikovali sa.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Ministri majú analýzy odovzdať po novom do 20. januára. „Po vzájomnej dohode príslušných ministerstiev s predsedom vlády Eduardom Hegerom sme termín odovzdania analýzy posunuli o ďalších 10 dní,“ uviedla Ľubica Janíková, hovorkyňa predsedu vlády SR.

Ministri stoja podľa dátového analytika pred neľahkou úlohou. Hovorí, že nie je jasné, s ktorými vakcínami, koľkými dávkami ani s akým časovým odstupom by sme sa do povinného očkovania pustili.

„Takto pred mesiacom, keby sme sa o tom rozprávali, tak bolo úplne všetkým jasné, že teda prvá, druhá dávka a za 6 mesiacov tretia a 6 mesiacov budete mať svätý pokoj. Mesiac sa s mesiacom stretol, už to nie je, že prvá, druhá a tretia dávka, už vôbec nie, že po 6 mesiacoch, sú to 3 a tá tretia dávka musí ísť po troch mesiacoch a bude vás chrániť, no už nie pol roka, už sa to skracuje,“ hovorí Ivan Bošňák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko