Na hlavný obsah

Budú sa zamestnanci testovať aj vo februári? Vláda stále nerozhodla

Hrozí, že opäť rozhodnú na poslednú chvíľu.

Či sa budú zamestnanci vo firmách testovať aj vo februári, stále nie je známe. Minister zdravotníctva tvrdí, že nariadenie o jednom teste za týždeň sa predĺži.

Ministri však o tom na zasadnutí vlády nerokovali. Hrozí, že opäť rozhodnú na poslednú chvíľu.

Rozhodnutie pokračovať v testovaní zamestnancov vo firmách naposledy vláda prijala zo dňa na deň. Scenár sa zrejme zopakuje. Nariadenie totiž musí schváliť vládny kabinet. O jeho návrhu však v stredu (26. 1.) nerokovali.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Preplácanie testov a zabezpečovanie testov vo firmách má na starosti ministerstvo hospodárstva, len pán minister hospodárstva sa zasa nachádza v Dubaji. Čo vám mám viac povedať?“ pýtal sa minister financií Igor Matovič (OĽANO).

„Je to otázkou Úradu verejného zdravotníctva, ktorý to rieši, takže adresujte túto otázku ministerstvu zdravotníctva,“ uviedol Ján Oravec, štátny tajomník ministerstva hospodárstva.

Ani minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) zatiaľ nemá konkrétny plán, ako budú firmy od februára fungovať.

„Predpokladám, že to bude v súčinnosti s hlavným hygienikom. Bude asi OTP režim ako predtým,“ uviedol.

Podľa Lengvarského sú zamestnávatelia na testovanie pripravení. Tí tvrdia opak. Sú nahnevaní, že stále definitívne nevedia či testovanie bude pokračovať.

Miriam Bellušová zo zväzu živnostníkov tvrdí, že testovanie jedenkrát do týždňa nemá význam. Častejšie si to však nevedia predstaviť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko