Na hlavný obsah

Bývalý policajný vyšetrovateľ sa v úplatkárskej kauze postavil pred sudcu

Kučerka sa ešte nedávno snažil uzavrieť dohodu o vine a treste.

Bývalý policajný vyšetrovateľ sa v úplatkárskej kauze postavil pred sudcu.
V prípade okrem expolicajta Mariána Kučerku rezonujú aj známe mená – synovec bývalého ministra hospodárstva Petra Žigu a nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Podľa obžaloby práve od nich bývalí policajní funkcionári prijali úplatok.

Marián Kučerka, Ľudovít Makó a Bernard Slobodník údajne vzali úplatok za to, aby NAKA prestala sledovať aktivity firmy Jopi Trade.

Marián Kučerka podľa vyšetrovateľov zariadil, aby elitní policajti u podnikateľov nerobili domové prehliadky a nezadržali ich.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Ide o prijatie sumy, zjednodušujem to, 200 000 eur, ktorá mala byť podelená na 3 rovnaké časti. Obžalovaný si mal ponechať dve z týchto troch rovnakých častí,“ uviedol Matúš Harkabus, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

V druhom prípade vzal Marián Kučerka údajne 25 000 eur od Norberta Bödöra za to, aby pomohol firme synovca exministra hospodárstva Štefana Žigu.

Tá bola podozrivá z karuselových podvodov. Bývalý policajt začal s políciou spolupracovať a priznal, že nejaké peniaze zobral, ale ich pôvod vraj nezisťoval.

Marián Kučerka sa ešte nedávno snažil uzavrieť dohodu o vine a treste. „V prípade, ak by obžalovaný pristúpil na tento postup, vzhľadom na jeho úlohu v tých skutkoch, tak by som mu ponúkal trest znížený o jednu tretinu, čiže 6 rokov a 8 mesiacov,“ skonštatoval Harkabus.

Obžalovaný expolicajt si však napokon uzavretie dohody rozmyslel. „Vzhľadom na to, teda že môj klient urobil vyhlásenie, že sa cíti byť nevinný, tak podmienky na uzavretie dohody neboli možné,“ vysvetlila Ingrid Zlochová, obhajkyňa obžalovaného Mariána Kučerku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko