Na hlavný obsah

Calgary rozstrieľali Columbus, Ružička asistoval

Slovenský útočník bodoval v druhom zápase za sebou.

Calgary rozstrieľali Columbus, Ružička asistoval
Na snímke striedačka tímu Calgary Flames. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Adam Ružička sa v noci na štvrtok (27. 1.) v NHL jednou asistenciou podieľal na vysokom víťazstve Calgary na ľade Columbusu 6:0. Bol to pre neho tretí kanadský bod (2+1) v sezóne, v ktorej si zatiaľ pripísal sedem profiligových štartov. Flames vyslali na bránku domácich až 62 striel, čo je nový klubový rekord.

Ružička v 47. minúte vyhral buly v útočnom pásme, puku sa zmocnil obranca Erik Gudbranson a strelou zápästím prekvapil Elvisa Merzlikinsa v bránke Blue Jackets. Svojím prvým gólom v drese „plameňov“ zvýšil na 5:0 pre hostí.

Dvadsaťdvaročný Ružička bodoval v druhou zápase za sebou, ako center štvrtého útoku odohral 9:11 min., vyhral štyri z deviatich vhadzovaní a pripísal si aj plusový bod.

Flames prestrieľali súpera 62:23, brankár Jacob Markström zneškodnil všetkých 23 striel domácich a vychytal šiesty shutout v sezóne, čo je najviac spomedzi všetkých brankárov v lige. Matthew Tkachuk pomohol k triumfu dvomi gólmi, Johnny Gaudreau zaznamenal tri asistencie.

V ďalšom nočnom súboji Washington s Martinom Fehérvárym podľahol doma San Jose 1:4. Slovenský obranca počas 19:12 min. na ľade vyslal dve strely na bránku, rozdal dva bodyčeky a zblokoval jednu strelu súpera.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport