Na hlavný obsah

Prezidentka chce o zmluve s USA hovoriť aj s Korčokom a Naďom

Následne sa vyjadrí k ďalším krokom.

Prezidentka chce o zmluve s USA hovoriť aj s Korčokom a Naďom
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: RTVS

Prezidentka SR Zuzana Čaputová chce ešte tento týždeň hovoriť o zmluve o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a USA (DCA) s ministrami obrany a zahraničných vecí Jaroslavom Naďom (OĽANO) a Ivanom Korčokom (nom. SaS). Uviedla to v pondelok (17. 1.) na sociálnej sieti.

„Naša geopolitická orientácia je jednotná, ale považujem za užitočné o tejto téme spolu hovoriť,“ uviedla s tým, že potom sa vyjadrí k ďalším krokom. O dohode DCA hovorila už v pondelok počas pracovných raňajok so šéfom NR SR Borisom Kollárom (Sme rodina) a predsedom vlády SR Eduardom Hegerom (OĽANO).

„S predsedom parlamentu a premiérom sme hovorili aj o ďalších aktuálnych témach. Napríklad o potrebe reagovať na vlnu zdražovania, najmä pomocou pre najzraniteľnejších. Pripomenula som aj potrebu zvýšiť systémovo platy v zdravotníctve. Hovorili sme aj o pandemickej situácii a najmä o vlne omikron,“ dodala.

Podľa opozície je spomínaná zmluva nevýhodná. Líder Smeru-SD Robert Fico tvrdí, že americká armáda bude mať k dispozícii naše letiská na jej vlastné účely. Naopak, šéf diplomacie Korčok hovorí, že dohoda neobmedzuje právomoc parlamentu rozhodovať o prítomnosti cudzích vojsk na Slovensku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko