Na hlavný obsah

Ceny elektriny ohrozujú aj lyžovačku v Slovenskom raji

Stredisko sa podarilo naštartovať vďaka finančnej zbierke.

V najväčšom lyžiarskom stredisku v Slovenskom raji sa podarilo spustiť lyžiarsku sezónu iba vďaka dobrým ľuďom. Desiatky chatárov, majiteľov penziónov a bežných ľudí z dediny sa vyzbieralo, aby prevádzkovateľ strediska mohol začať zjazdovku zasnežovať.

Cena za dodávku elektrickej energie ale stúpla oproti vlaňajšku o 400 %. Podľa prevádzkovateľa je to drastické a likvidačné. O pomoc preto prosia štát.

S iniciatívou podporiť lyžiarske stredisko Gugel v obci Mlynky na Spiši, prišiel Vladimír Štefánik. „Mlynky mám veľmi rád a rád tu relaxujem. Povedal som si, že skúsim podporiť toto lyžiarske stredisko, aby vôbec mohlo začať zasnežovať. Môj vklad ma príjemne prekvapil, že naštartoval ďalších a ďalších ľudí.”

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Snažili sme sa pomôcť prevádzkovateľovi vlekov, aby sme mohli lyžovať aj my s našim klubom, s našimi deťmi,” dodal Ľubomír Leskovjanský z Lyžiarskeho klubu Mlynky.

Kým vlani platil prevádzkovateľ strediska za jeden megawatt 52 eur, tento rok je to až 260 eur. Ide o päťnásobok doterajšej ceny. Viacerí ľudia sú sklamaní, pretože dobrý úmysel v podobe zbierky, sa podľa nich minul účinku.

Dodávateľom elektrickej energie stredisku v obci Mlynky je spoločnosť ELGAS. Jej zdraženie vysvetľuje rekordným rastom ceny elektriny na burzách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika