Na hlavný obsah

Cestovný ruch na Slovensku sa pre pandémiu covidu stále borí s problémami

Hotely či reštaurácie trpia nedostatkom personálu.

Práca v cestovnom ruchu vyvoláva v súčasnosti obavy. Segment patrí k najmenej stabilným a najviac zasiahnutým obmedzeniami. Vidieť to aj na odlive ľudí. V strediskách, kde pre hostí otvorili prevádzky, chýba mnohým personál.

Čísla Asociácie hotelov a reštaurácií hovoria o tom, že pred letom odišlo zo sektora viac ako 36 000 zamestnancov v porovnaní s obdobím pred pandémiou.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

V lete zachraňovali situáciu brigádnici, časť ľudí sa do segmentu vrátila. A pozitívny trend by vraj mohol pokračovať.

Sú však aj zariadenia, ktoré dôveru zamestnancov nestratili napriek obmedzeniam, neistote a zníženiu výplat. A fungujú bez toho, aby museli riešiť nedostatok personálu.

V tatranských hoteloch aktuálne najviac chýbajú čašníci, recepčné či
technickí zamestnanci. Pracovné ponuky pre ľudí do gastroprevádzok a hotelierstva pribúdajú na portáloch každý deň.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko