Na hlavný obsah

Číňanka sa mohla infikovať koronavírusom po prijatí zásielky zo zahraničia

Stopy vírusu našli na obálke i vo vnútri.

Číňanka sa mohla infikovať koronavírusom po prijatí zásielky zo zahraničia
Ilustračná snímka. Foto: Twitter - Reuters

Pekinské úrady odporučili občanom čínskeho hlavného mesta, aby si prestali objednávať tovar zo zahraničia. V meste sa vyskytol prvý prípad variantu omikron a úrady tvrdia, že dotyčná žena sa mohla infikovať po otvorení zásielky zo zahraničia.

Čínske úrady opakujú, že covid sa môže šíriť aj dovozom mrazených potravín, ale niektorí vedci to spochybňujú, pripomína BBC.

Žena, ktorá sa infikovala omikronom v Pekingu, predtým nikam necestovala. Úrady však tvrdia, že jeho stopy sa našli na poštovej zásielke, ktorú dostala. V súvislosti s prípadom otestovali 13 000 ľudí. Dom, v ktorom žena žije, a jej pracovisko uzavreli.

Čínsky zdravotnícky predstaviteľ Pchang Sin-čchuo v pondelok (17. 1.) novinárom povedal, že vírus odhalili na povrchu a vo vnútri listu, ktorý dotyčná žena dostala z Kanady.

Čínske Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb nevylúčilo možnosť, že sa žena infikovala prostredníctvom kontaktu so zahraničnou zásielkou. Centrum odporučilo otvárať zahraničnú poštu vonku a nosiť rukavice. Balík by sa mal zlikvidovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet