Na hlavný obsah

Ďalší prípad šikanovania? Terčom mal byť 11-ročný chlapec

Prípad už riešia školská inšpekcia aj polícia.

Po nedávnom útoku na tínedžerku v Miloslavove, sa objavil údajne ďalší prípad šikanovania. Terčom bol vraj 11-ročný žiak zo základnej školy v Smižanoch. Podľa jeho rodičov ho spolužiaci fyzicky napádali.

Prípad už riešia školská inšpekcia aj polícia. Vedenie školy šikanovanie rázne odmieta. V boji proti nemu využíva viaceré preventívne programy.

„Cez prestávky ho štuchali do tabule, kopli ho. Keď vám skopú dieťa, zbijú, príde s modrinami na rukách, po nohách. Som presvedčený, že je to šikana,” hovorí otec žiaka. Šiestak čelil podľa rodičov cez prestávky aj slovným a ďalším útokom.

Pozrite si celú reportáž RTVS: 

Sociálna pedagogička školy možnosť šikany vylučuje. “Na našej škole je zavedený kamerový systém a počas prestávok je na každej chodbe zamestnanec školy. Deti sú poučené o tom, že ak by sa také niečo dialo, majú okamžite upovedomiť pedagogického zamestnanca a stále sú otvorené dvere,” vysvetľuje Marcela Rusnáková, sociálna pedagogička ZŠ na Komenského ulici v Smižanoch.

Rodičia 11-ročného žiaka podali začiatkom decembra na polícii trestné oznámenie.

“Napadnutím nebolo poškodenej osobe spôsobené ublíženie na zdraví. Poškodená osoba, respektíve jej zákonný zástupca, nenahlásila skutok bezprostredne po jeho spáchaní, ale s odstupom niekoľkých dní,“ reagovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.

Polícia postúpila materiál okresnému úradu, ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Viac svetla do prípadu vnesie až ukončené šetrenie Štátnej školskej inšpekcie, ktorá sa situáciou taktiež zaoberá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny