Na hlavný obsah

Diskusia o predčasných voľbách zostáva otázna

Opozícia ohlásila nový zber podpisov.

Okrúhly stôl o referende o predčasných voľbách chce predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina) zvolať koncom januára. Už teraz však tento nápad odsúdili koaliční parteri na neúspech. Opozícia preto ohlásila nový zber podpisov. Okrem skrátenia volebného obdobia chce pridať ďalšie otázky.

Po výzvach opozície, aby predseda parlamentu splnil sľub a otvoril diskusiu o referende o predčasných voľbách, tak Boris Kollár spravil. Koaliční partneri však dlhodobo avizujú, že túto iniciatívu neplánujú podporiť.

V hre tak zostáva aj sľub Borisa Kollára, že návrh na ústavnú možnosť skrátiť volebné obdobie podá do pléna aj sám. Neprekáža mu ani fakt, že by tým porušil koaličnú zmluvu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Opozícia predsedu parlamentu vyzvala, aby návrh predložil do tohto piatka (14. 1.). Poslanci by tak o ňom mohli rozhodovať už na najbližšej schôdzi. Ak tak neurobí, opozícia nemieni čakať.

Ak Boris Kollár okrúhly stôl nezvolá a nepredloží ani vlastný návrh na zmenu zákona, opozícia nevylučuje snahu odvolať ho z funkcie predsedu parlamentu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko