Na hlavný obsah

Djokovič deň po pozitívnom teste odovzdával trofeje mladým hráčom

Na fotografiách sú viacerí účastníci bez rúšok.

Srbský tenista Novak Djokovič bol v decembri, iba deň po údajnom pozitívnom PCR teste na koronavírus, na mládežníckom športovom podujatí v Belehrade. Informovala o tom v sobotu (8. 1.) agentúra AFP.

Podľa jeho právnikov dostal Djokovič výnimku z očkovania na základe pozitívneho testu zo 16. decembra. Srb však odovzdával 17. decembra vo svojom tenisovom centre v Belehrade trofeje najlepším mladým hráčom za rok 2021. Na viacerých fotografiách z tejto akcie sú pritom všetci účastníci bez rúšok.

„Nole“ pricestoval v stredu (5. 1.) do Austrálie, aby sa zúčastnil na Australian Open a pokúsil sa tak získať rekordný 21. grandslamový titul.

Po prílete ho však úrady umiestnili do imigračného ubytovacieho zariadenia v Melbourne, keďže mu neuznali výnimku z očkovania na základe víz. Djokoviča čaká v pondelok súd, ktorý rozhodne, či môže v krajine zostať a nastúpiť na turnaji, ktorý odštartuje 17. januára.

Jeho zadržanie sa stretlo v rodnom Srbsku s veľkou nevôľou. Stovky ľudí sa od štvrtka (6. 1.) zhromažďujú v hlavnom meste a vyjadrujú tak podporu svojmu slávnemu krajanovi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport